kidsnutrition.gr

Βιογραφικό Σημείωμα

2004
Η Μάντη Περσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ζει και δραστηριοποιείται πλέον στην Αθήνα. Το 2004 απέκτησε πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας με ειδίκευση στη γλωσσολογία, από το Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος (Deree College). Εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο, παραδίδοντας μαθήματα Αγγλικών και κάνοντας μεταφράσεις επιστημονικών συγγραμμάτων, επί τέσσερα χρόνια.

2006
H μεγάλη της αγάπη όμως για την επιστήμη της διατροφής την ώθησε στο να αποκτήσει το 2006 ένα ακόμα δίπλωμα, κρατικά πιστοποιημένο, από την Ιδιωτική Σχολή VITA του Θεραπευτηρίου Υγεία.

2008
Από το καλοκαίρι του 2008 και για έξι μήνες είχε την ευκαιρία να κάνει την πρακτική της άσκηση στην Εταιρία Παροχής Υπηρεσιών Διατροφής & Διαιτολογίας, «Αττικηρώς Ζην», η οποία την περίοδο εκείνη συνεργαζόταν με το νοσοκομείο «Υγεία» και το μαιευτήριο «Ιασώ». Το γεγονός ότι η πρακτική της άσκηση μοιράστηκε στα δύο αυτά νοσηλευτικά ιδρύματα, της παρείχε πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία πάνω στην Κλινική Διαιτολογία και τη διατροφή κατά την περίοδο πριν- κατά τη διάρκεια- και μετά την εγκυμοσύνη.

2009 μέχρι και σήμερα
Τον Μάΐο του 2009 ξεκίνησε μία συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την εκπόνηση ερευνητικού έργου με θέμα «Διατροφική Αξιολόγηση & Υποστήριξη Ψυχωσικών Ασθενών και Ποιότητα Ζωής». Παράλληλα, από το Μάιο του 2009 μέχρι και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους, συνεργάστηκε με τη φαρμακευτική εταιρία FRESENIUS KABI HELLAS A.E.E, για τη δημιουργία και μετάφραση έντυπου υλικού σχετικά με παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος (π.χ. νόσος του Crohn, πεπτικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), καθώς και άλλες παθολογικές καταστάσεις όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, οι υπερλιπιδιαιμίες, νοσήματα του καρδιαγγειακού και των νεφρών.

Από το 2009, εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας διατροφική υποστήριξη για απώλεια βάρους, διαχείριση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται ή επηρεάζονται από τη διατροφή, καθοδήγηση σε άτομα με ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες (π.χ. εγκυμονούσες & θηλάζουσες), καθώς και οδηγίες για σωστή διατροφή και στάση ζωής.

Το 2011 συνεργάστηκε με το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας & Ανάπτυξης "Little Socrates", το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο. Ήταν υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του διατροφικού μενού των μαθητών του ινστιτούτου. Από το ίδιο έτος δραστηριοποιείται στη συγγραφή, επιμέλεια και έκδοση επιστημονικών συγγραμμάτων με θέματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα της επιστήμης της διατροφής (π.χ. εντερική και παρεντερική σίτιση).

Από 2013 συνεργάζεται και συστεγάζεται στο βιοπαθολογικό-διαγνωστικό κέντρο "ΑΙΜΟΔΙΑΓΝΩΣΗ", όπου και παρέχει διατροφική υποστήριξη σε συνεργασία με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και άτομα καταρτισμένα στο χώρο της υγείας.

Το 2014 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το 1ο παιδικό ραδιόφωνο στο Internet, "ifeelkid". Εκεί διατηρεί τη δική της στήλη, όπου αρθρογραφεί σχετικά με τη διατροφή παιδιών και ενηλίκων.

Συμμετοχές σε διδακτικά συγγράμματα, έντυπα & παρουσιάσεις
Εκτός από την εργασιακή εμπειρία, είναι αξιοσημείωτη και η συμμετοχή της σε διδακτικά συγγράμματα, έντυπα και παρουσιάσεις στο ευρύ κοινό.
  • Συγγραφή του βιβλίου "Για τους μικρούς ανθρώπους της ζωής μας..." (2013).

  • Τεχνική και ως προς το περιεχόμενο επιμέλεια του πανεπιστημιακού συγγράμματος "Εντερική και Παρεντερική Διατροφή", Σκουρολιάκου Μαρία (2012).

  • Συγγραφή άρθρου προς δημοσίευση με τίτλο: "The Development of a Software System for Patients Receiving Chemotherapy Treatment" (2011).

  • Συγγραφή άρθρου προς δημοσίευση με τίτλο: "The Development of a Software Tool for Enteral Nutrition Support in Adults" (2011).

  • Συγγραφή άρθρου προς δημοσίευση με τίτλο: "The Development and Implementation of a Software Tool and its Effect on Nutritional Care Process, Both for Inpatient and Outpatient Individuals" (2011).

  • Δημιουργία έντυπου υλικού για το Μαιευτήριο ΡΕΑ, με θέμα: «Διατροφική Αγωγή για Εγκυμονούσες & Θηλάζουσες» (2010-2011).

  • Σκουρολιάκου Μαρία. «Εντερική και Παρεντερική Διατροφή: Θεωρία & Εφαρμογές», Τόμος Β. (2008).

  • Περιοδικό «HEALTH & WELLNESS: ΔΙΑΤΡΟΦΗ» Τεύχος 25, σελ. 24-26.

  • Τελική διόρθωση επιστημονικής εργασίας με τίτλο: «EFFECT OF ω-3 FATTY ACIDS ON OXIDATIVE STRESS OF PRETERM NEONATES FED THROUGH PARENTERAL NUTRITION»

  • Ομιλία στο ξενόγλωσσο σχολείο "American Community Schools of Athens (ACS)", με θέμα "Nutrition & Athletic Performance"kidsnutrition.gr


© Μάντη Περσίδη 2014-2023


Σχεδιασμός - Κατασκευή